Salud

Salud

Drink less Drink better

Bij Salud nodigen we je uit om slim te kiezen: drink minder, maar geniet meer. Onze premium plus dranken zijn niet zomaar lekker, ze brengen je rechtstreeks naar de tradities, passies en ambachten van over de hele wereld. Hier draait het om de kunst van het drinken, waar elke fles een nieuw verhaal vertelt – en dat verhaal, dat proef je.

Chichibu Japanse Whisky

In 2007 startte Ichiro Akuto, kleinzoon van de oprichters van de Hanyu-distilleerderij, een nieuw hoofdstuk in de Japanse whiskygeschiedenis door de Chichibu-distilleerderij te bouwen. Een world blend met als kern zijn eigen Chichibu malt aangevuld met whisky uit Schotland, Ierland, Amerika en Canada.

Scapegrace

Scapegrace is een distillerij uit Nieuw-Zeeland. In 2012 zijn twee zwagers Mark Neill en Daniel McLaughlin begonnen met het maken van een gin. Inmiddels zijn zij verder gegroeid en maken ondertussen ook prachtige whiskies.

Starward Whisky

`Whisky done differently’ Oprichter David Vitale groeide op in een traditionele, grote Italiaanse familie, waar informeel samenzijn en eten een grote rol speelden. De ontwikkeling van Starward was een logische stap: een toegankelijke, allround whisky zonder poespas.

Stauning Whisky

Stauning, opgericht door een diverse groep van negen vrienden, is gevestigd in een klein dorpje aan de westkust van Denemarken. Hun reis begon in 2005, zonder enige kennis van ervaring in het produceren van whisky. Gewoon een verlangen om een geweldige (Deense) whisky te maken. Pas in 2011 kwamen de eerste flessen op de markt. Noch een Old World Whisky, het is ook geen New World Whisky. Stauning noemt hun whisky’s ‘Our World Whisky’. Op het moment dat het werd uitgebracht, was er een enorme opleving van meer lokale ingrediënten, ambachtelijke producenten, en Stauning werd onmiddellijk opgemerkt. Zelfs met een productie van 80.000 liter konden ze het niet bijbenen, dus openden ze in 2018 hun nieuwe speciaal gebouwde distilleerderij. Echter hebben ze hun ethos behouden en hun gerst wordt lokaal ingekocht.