Laatste Nieuws

proefolympBij de ProefOlympics draait het allemaal om ‘blind proeven’. Dat gebeurt onder meer tijdens de jaarlijkse online competitie in juni. Dan moeten de deelnemende ‘proefatleten’ in 3 weken tijd van 18 whisky’s de regio, het merk, de leeftijd en het alcoholpercentage raden. De woensdag is Mystery Day. Die dag kan het ook een single malt zijn, maar die komt dan niet uit Schotland. En anders is het een pot still, blend(ed malt), spirit, bourbon, wheat, rye, corn of grain.

Hoe moeilijk ook, wat je weet is niet belangrijk, het gaat om wat je leert. Bij de ProefOlympics is meedoen dus belangrijker dan winnen! Met veel humor, hints, informatie en een geweldige line-up is het altijd feest: voor de gevorderde liefhebber die zijn kennis kan testen, voor de beginner die veel kennis opdoet.

norbertHet proeven zal tijdens Whisky by the Sea overigens ‘iets’ minder moeilijk zijn: je hoeft niet alle losse onderdelen te raden, je hoeft ‘slechts’ te kiezen uit een lijst met mogelijke whisky’s, mysterydrams én meer! Op 24 september is er namelijk nóg een onderdeel, waarbij je kan raden welk ‘ander distillaat’ je in je glas hebt. Denk aan bijvoorbeeld cognac, armagnac, rum en jenever. Er zal een geheel nieuwe wereld voor je opengaan. En dat is wat we willen: jou onbevooroordeeld laten proeven en genieten van prachtige dranken.

https://www.facebook.com/groups/proefolympics

monique TrompOok dit jaar zal monique weer aanwezig zijn met haar mooie Whiskyschilderijen Nu al wat meer werk van Monique bekijken?

In haar werk combineert kunstenares Monique Tromp (1970) twee grote passies: whisky en kunst. In elk schilderij probeert zij de ‘unieke spirit’ van een karakteristieke single malt te vangen.

Ze deinst er niet voor terug om daarvoor ook de whisky zelf door de verf te mengen, zelfs als ze met haar werk de zeldzame en peperdure Kawasaki Ghost of Port Ellen verbeeldt.

Monique Tromp

Nu al wat meer werk van Monique bekijken? Ga dan naar haar website: www.whiskyarts.nl

 

Masterclasses maken wij op deze pagina zsm bekend.

Ronald AnneveldtU kunt dit jaar wederom masterclasses volgen tijdens het festival:

1. Masterclass Whisky & Bites

Te boeken tijdens de middag- en avondsessie Kosten € 20,00 p.p.

Onder leiding van whisky goeroe Ronald Anneveldt wordt u verteld welke Bites wel en welke juist minder passend zijn bij whisky. Uiteraard worden er ook de nodige Bites geproefd.

Niet minder dan zes whisky’s vanuit heel Schotland passeren de revue en het beloofd een zeer bijzondere Masterclass te worden.

Geef u snel op want er zijn slechts 20 plekken per sessie beschikbaar. Kosten voor deelname aan Whisky & Bites zijn € 20,00 per persoon.

Reserveren via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Onder vermelding van:

Whisky & Bites middag of Whisky & Bites avond

whiskyandbites