Laatste Nieuws

proefolympBij de ProefOlympics draait het allemaal om ‘blind proeven’. Dat gebeurt onder meer tijdens de jaarlijkse online competitie in juni. Dan moeten de deelnemende ‘proefatleten’ in 3 weken tijd van 18 whisky’s de regio, het merk, de leeftijd en het alcoholpercentage raden. De woensdag is Mystery Day. Die dag kan het ook een single malt zijn, maar die komt dan niet uit Schotland. En anders is het een pot still, blend(ed malt), spirit, bourbon, wheat, rye, corn of grain.

Hoe moeilijk ook, wat je weet is niet belangrijk, het gaat om wat je leert. Bij de ProefOlympics is meedoen dus belangrijker dan winnen! Met veel humor, hints, informatie en een geweldige line-up is het altijd feest: voor de gevorderde liefhebber die zijn kennis kan testen, voor de beginner die veel kennis opdoet.

norbertHet proeven zal tijdens Whisky by the Sea overigens ‘iets’ minder moeilijk zijn: je hoeft niet alle losse onderdelen te raden, je hoeft ‘slechts’ te kiezen uit een lijst met mogelijke whisky’s, mysterydrams én meer! Op 24 september is er namelijk nóg een onderdeel, waarbij je kan raden welk ‘ander distillaat’ je in je glas hebt. Denk aan bijvoorbeeld cognac, armagnac, rum en jenever. Er zal een geheel nieuwe wereld voor je opengaan. En dat is wat we willen: jou onbevooroordeeld laten proeven en genieten van prachtige dranken.

https://www.facebook.com/groups/proefolympics

monique TrompOok dit jaar zal monique weer aanwezig zijn met haar mooie Whiskyschilderijen Nu al wat meer werk van Monique bekijken?

In haar werk combineert kunstenares Monique Tromp (1970) twee grote passies: whisky en kunst. In elk schilderij probeert zij de ‘unieke spirit’ van een karakteristieke single malt te vangen.

Ze deinst er niet voor terug om daarvoor ook de whisky zelf door de verf te mengen, zelfs als ze met haar werk de zeldzame en peperdure Kawasaki Ghost of Port Ellen verbeeldt.

Monique Tromp

Nu al wat meer werk van Monique bekijken? Ga dan naar haar website: www.whiskyarts.nl

Talisker MasterclassU kunt dit jaar wederom masterclasses volgen tijdens het festival:

1. Talisker Masterclass

Te boeken tijdens de middag- en avondsessie

Kosten € 15,00 p.p.

Onder de bezielende leiding van Keeper of the Quaich, Herman van der Meij, zult u tijdens de TALISKER Masterclass uitleg krijgen over de historie, de productie en de beleving van TALISKER

De TALISKER Defender heet u bij het entree al van harte welkom.

Tijdens de masterclass zullen de volgende varianten geroken en geproefd gaan worden:

Talisker SKYE

Talisker 10

Talisker STORM

Talisker Port Ruighe

Talisker Distillers Edition

Geef u snel op want er zijn slechts 20 plekken per sessie beschikbaar. Kosten voor deelname aan de Masterclass Talisker zijn € 15,00 per persoon.

Reserveren via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Onder vermelding van:

MC Talisker middag of MC Talisker avond

mc kavalan

2. Kavalan Masterclass

Te boeken tijdens de middag- en avondsessie

Kosten € 20,00 p.p.

In een uur tijd neemt Ronald Anneveldt jullie mee door de wonderlijke line up van Kavalan.

De line up zal bestaan uit:

Classic single malt

Concertmaster port cask finish

King Car whisky

Podium

Daarnaast zijn er twee uitzonderlijk mooie bottelingen die niet in de stand te proeven zullen zijn. De kavalan Port Cask solist & de kavalan Vinho Barrique Solist.  Voor de liefhebber een uitgelezen kans om deze twee pareltjes te proeven.

Geef u snel op want er zijn slechts 30 plekken per sessie beschikbaar. Kosten voor deelname aan de Masterclass Talisker zijn € 20,00 per persoon.

Reserveren via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Onder vermelding van:

MC Kavalan middag of MC Kavalan avond