proefolympBij de ProefOlympics draait het allemaal om ‘blind proeven’. Dat gebeurt onder meer tijdens de jaarlijkse online competitie in juni. Dan moeten de deelnemende ‘proefatleten’ in 3 weken tijd van 18 whisky’s de regio, het merk, de leeftijd en het alcoholpercentage raden. De woensdag is Mystery Day. Die dag kan het ook een single malt zijn, maar die komt dan niet uit Schotland. En anders is het een pot still, blend(ed malt), spirit, bourbon, wheat, rye, corn of grain.

Hoe moeilijk ook, wat je weet is niet belangrijk, het gaat om wat je leert. Bij de ProefOlympics is meedoen dus belangrijker dan winnen! Met veel humor, hints, informatie en een geweldige line-up is het altijd feest: voor de gevorderde liefhebber die zijn kennis kan testen, voor de beginner die veel kennis opdoet.

norbertHet proeven zal tijdens Whisky by the Sea overigens ‘iets’ minder moeilijk zijn: je hoeft niet alle losse onderdelen te raden, je hoeft ‘slechts’ te kiezen uit een lijst met mogelijke whisky’s, mysterydrams én meer! Op 24 september is er namelijk nóg een onderdeel, waarbij je kan raden welk ‘ander distillaat’ je in je glas hebt. Denk aan bijvoorbeeld cognac, armagnac, rum en jenever. Er zal een geheel nieuwe wereld voor je opengaan. En dat is wat we willen: jou onbevooroordeeld laten proeven en genieten van prachtige dranken.

https://www.facebook.com/groups/proefolympics